Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Siguranta copilului care face primii pasi

sfaturi in categorie: junior

Bebe incepe sa mearga cu tot mai multa incredere in sine si descopera lumea din jur, iar pentru parinti este mai dificil sa-i controleze fiecare miscare.

Mai jos aveti cateva sfaturi pentru ca locul de joaca sa prezinte si siguranta.

Asigurati toate prizele electrice cu capace speciale. Fixati mobilierul instabil de perete. Renuntati la decorarea mesei cu o fata de masa pe care o poate trage. Nu puneti pe colturile mesei pahare cu bauturi sau recipiente cu mancare. Asigurati-va ca cel mic nu are acces la obiecte mici pe care le poate inghiti, pungi de plastic sau medicamente. Nu lasati geamul complet deschis in camera unde sta copilul si asigurati-va ca nu il poate deschide. Ascundeti obiectele ascutite, produsele pentru curatare si produsele cosmetice intr-un dulap situat cat mai sus posibil. Nu-l lasati pe bebe sa intre in bucatarie daca aveti cuptorul aprins. Acoperiti podeaua cu un covor anti-alunecare.

 

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Obiceiurile alimentare

Un bebelus mai mare de un an nu va lua in greutate in acelasi ritm ca inainte, iar la aceasta varsta fata si proportiile corpului incep sa se schimbe.

> citeste mai mult

Primii pasi

Bebe are deja un an si inca nu a facut primii pasi? Nu va ingrijorati deoarece acest lucru se intampla de obicei intre varsta de 14 si 18 luni.

> citeste mai mult

Expunerea la soare

Pielea sensibila a bebelusilor nu are nici un mecanism de protectie impotriva razelor solare, astfel dupa cateva minute de expunere pielea se inroseste si se irita.

> citeste mai mult