Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Siguranta copilului care face primii pasi

sfaturi in categorie: junior

Bebe incepe sa mearga cu tot mai multa incredere in sine si descopera lumea din jur, iar pentru parinti este mai dificil sa-i controleze fiecare miscare.

Mai jos aveti cateva sfaturi pentru ca locul de joaca sa prezinte si siguranta.

Asigurati toate prizele electrice cu capace speciale. Fixati mobilierul instabil de perete. Renuntati la decorarea mesei cu o fata de masa pe care o poate trage. Nu puneti pe colturile mesei pahare cu bauturi sau recipiente cu mancare. Asigurati-va ca cel mic nu are acces la obiecte mici pe care le poate inghiti, pungi de plastic sau medicamente. Nu lasati geamul complet deschis in camera unde sta copilul si asigurati-va ca nu il poate deschide. Ascundeti obiectele ascutite, produsele pentru curatare si produsele cosmetice intr-un dulap situat cat mai sus posibil. Nu-l lasati pe bebe sa intre in bucatarie daca aveti cuptorul aprins. Acoperiti podeaua cu un covor anti-alunecare.

 

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Obiceiurile alimentare

Un bebelus mai mare de un an nu va lua in greutate in acelasi ritm ca inainte, iar la aceasta varsta fata si proportiile corpului incep sa se schimbe.

> citeste mai mult

Gata cu mesele in timpul noptii

Multe mamici se intreaba cand este momentul potrivit sa opreasca hranirea copilului in timpul noptii. Daca bebelusul are peste un an este timpul sa incercati.

> citeste mai mult

Pa, pa scutece!

Nu exista nici un raspuns standard la intrebarea cand este momentul potrivit de a renunta la scutece. Opiniile expertilor difera, dar ca in general se considera ca nu trebuie sa se intample mai deveme de 18 luni si nu mai tarziu de 2 ani.

> citeste mai mult