Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Schimbarea scutecului

sfaturi in categorie: bebelus

Bella Baby Happy Newborn trebuie sa fie primul scutec utilizat in spital dupa taierea cordonului ombilical. Pentru cateva zile, zona ombilicului este mai sensibila si trebuie protejata impotriva aparitiei iritatiilor. Din acest motiv, scutecele pentru nou-nascuti au o structura speciala cu decupaj in jurul ombilicului ce permite vindecarea acestei zone.

Schimbarea primelor scutece poate fi un element de stres pentru parintii fara experienta care se simti nesiguri si tematori. Mai jos gasiti cateva sfaturi care sa va ajute in aceste momente.

In primul rand alegeti un loc potrivit desi la inceput pare irelevant. Se recomanda utilizarea unei masute speciale, deoarece schimbarea scutecelor pe pat de mai multe ori pe zi poate cauza dureri de spate, coloana fiind deja obosita dupa 9 luni de sarcina.

Daca nu aveti suficient spatiu, mai exista si optiunea unei saltelute pe care sa o utilizati direct peste patut. Deasupra asezati o paturica Happy sau alta paturica din bumbac, pentru a proteja pielea bebelusului dar si lenjeria.

Este foarte important sa aveti toate accesoriile aproape: scutecul, servetelele umede si crema speciala impotriva iritatiilor.

Desfaceti scutecul, stergeti usor funduletul cu jumatatea curata a scutecului, impaturiti pana sub fund si apoi inchideti cu ajutorul sistemului de prindere. Curatati pielea bebelusului cu o dischete de bumbac umezita in apa calda sau cu un servetel umed.

Daca aveti un baietel trebuie sa acordati o atentie deosebita la curatarea si uscarea penisului, scrotului si feselor. Foarte important de retinut – nu trebuie sa trageti preputul! In cazul fetitelor nu uitati sa curatati de la uretra spre anus pentru a evita raspandirea bacteriilor. Curatati de asemenea cu atentie toate cutele corpului si labiile.

Apoi aplicati o crema protectoare, care sa previna aparitia iritatiilor. Pentru scurt timp dupa aplicarea cremei este recomandat sa lasati pielea bebelusului sa respire, fara scutec. Apoi ridicati usor funduletul bebelusului, puneti un scutec nou, curat si fixati-l simetric cu ajutorul sistemului de prindere, fara sa fie strans pe corp. Urmeaza hainutele si gata.

Nu a fost chiar asa de greu nu-i asa? Cea mai mare recompensa pentru parinti este la final cand vad fata zambitoare a bebelusului.
In timp ce curatati funduletul nu trebuie sa indreptati sau sa trageti picioarele copilului deoarece acest lucru poate duce la dislocarea articulatiilor soldului. De asemenea nu lasati niciodata bebelusul nesupravegheat pe masuta de schimbat.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi