Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Saptamana 38

sfaturi in categorie: sarcina

Bebelusul este pe deplin format si organele sunt pregatite sa functioneze si in afara corpului mamei. Cu toate acestea nu uita ca data nasterii este aproximativa: doar 4% dintre copii sunt nascuti exact in data stabilita initial de doctor. Asa ca nu trebuie sa intri in panica daca nu intri in travaliu in ziua respectiva.

Epiziotomia (taietura chirurgicala facuta inainte de nastere pentru a largi deschiderea vaginala) se practica frecvent, deoarece multi experti cosidera ca aceasta procedura previne rupturile de perineu. Daca insa vrei sa eviti epiziotomia nu trebuie decat sa informezi asistenta care va ajuta la nastere sau chiar doctorul. Daca optezi pentru varianta asta, exercitiile Kegel si masajul perineal realizate in timpul sarcinii te vor ajuta cu siguranta sa ai o nastere mai usoara.

Citeste si alte sfaturi

Saptamana 39

Profita de aceasta saptamana si odihneste-te, citeste o carte, schimba-ti tunsoarea, deoarece dupa nastere vei fi foarte ocupata.

> citeste mai mult

Saptamana 40

Cand durerile devin tot mai puternice si sunt constante la fiecare 10 minute trebuie sa mergeti la spital. Cel mai evident semn insa ca incepe travaliul este cand se rupe apa.

> citeste mai mult