Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Saptamana 16

sfaturi in categorie: sarcina

In aceasta saptamana copilasul tau ajunge la aproximativ 12 cm lungime si 80 de grame. Acum este foarte activ: isi ridica si isi misca capul, isi indreapta gatul si isi misca din articulatii mainile si piciorusele. In acest moment expresiile faciale sunt pe deplin dezvoltate si pot fi observate la o ecografie cu ultrasunete detaliata. Gura, nasul, urechile si ochii sunt in pozitia corecta, dar ochii sunt in continuare inchisi deoarece bebe este sensibil la schimbarile de lumina.

Acum intreg corpul este acoperit cu puf. In cazul fetitelor, ovarelor incep sa produca primele milioane de ovule. Tot incepand cu aceasta saptamana poti simti primele miscari ale bebelusului.

Trebuie sa eviti dormitul pe burta sau pe spate. Acum incepi sa te gandesti din ce in ce mai mult la nastere si sa ai tot mai multe intrebari si griji. Incearca sa te intalnesti mai des cu prietenii, citeste o carte interesanta, fa-ti cat mai mult timp pentru tine.

Citeste si alte sfaturi

Saptamana 17

In aceasta perioada ar putea sa apara si primele contractii (numite Braxton Hicks), care pregatesc muschii pentru nastere.

> citeste mai mult

Saptamana 18

Bebelusul tau simte fiecare emotie, astfel incearca sa zambesti cat de des posibil!

> citeste mai mult

Saptamana 19

Daca saptamana aceasta esti programata la ecografia cu ultrasunete, este posibil sa afli sexul bebelusului.

> citeste mai mult