Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Pa, pa scutece!

sfaturi in categorie: junior

Nu exista nici un raspuns standard la intrebarea cand este momentul potrivit de a renunta la scutece. Opiniile expertilor difera, dar ca in general se considera ca nu trebuie sa se intample mai deveme de 18 luni si nu mai tarziu de 2 ani. Este un proces individual, diferit la fiecare bebelus in parte si din acest motiv este important sa fie parcurs treptat, fara presiuni.

Cand trebuie sa inceapa pregatirea pentru olita? Sunt cateva semne pe care le puteti lua in considerare: daca scutecul este uscat dupa somn, daca bebe incearca mereu sa-si indeparteze scutecul si bineinteles cand are rabdare sa stea intr-un singur loc pentru cateva minute (doar atunci va avea rabdare sa stea si pe olita). Daca pregatirea se face treptat si cu multa rabdare din partea parintilor, atunci succesul este garantat. Nu va aratati dezamagirea daca primele incercari sunt fara success, din contra trebuie sa-l incurajati de fiecare data indiferent de rezultat.
La inceput puteti transforma acest lucru intr-o joaca si cu ajutorul unei papusi sa-i explicate copilului care este rolul olitei.

Perioada in care bebelusii invata sa foloseasca olita poate fi chiar lunga, astfel inarmati-va cu rabdare si nu sperati la rezultate imediate. Totul se va intampla natural cand nici nu va asteptati.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Obiceiurile alimentare

Un bebelus mai mare de un an nu va lua in greutate in acelasi ritm ca inainte, iar la aceasta varsta fata si proportiile corpului incep sa se schimbe.

> citeste mai mult

Dezvoltarea corecta a picioruselor

In jurul varstei de 1 an parintii incep sa analizeze mai bine daca piciorusele copilului sunt dezvoltate corespunzator, deoarece se asteapta ca in orice moment sa faca primii pasi.

> citeste mai mult

Curatarea dintilor

Curatarea corecta si regulata a dintilor este recomandata inca din copilaria timpurie si trebuie sa-i obisnuiti pe cei mici cu aceasta rutina.

> citeste mai mult