Ghid Parinti fericiti

bebelus

numarul de sfaturi: 17

copilas

numarul de sfaturi: 12

junior

numarul de sfaturi: 12

Organizarea timpului - planificarea zilnica

sfaturi in categorie: bebelus

Daca inainte sa vina bebe pe lume erati persoane foarte organizate, atunci primele zile dupa nastere vor parea un haos absolut, lumea voastra asa cum o stiati este data peste cap, iar notiunea de organizare a timpului devine irelevanta.
Dar nu trebuie sa va panicati, in schimb incercati sa stabiliti o rutina a ativitatilor, deoarece regularitatile il vor face pe bebe sa se simta in siguranta iar pe parinti ii ajuta sa se organizeze mai eficient. In plus, in primele luni activitatile de baza ale copiilor sunt putine: sa manance, sa doarma si sa fie scosi la plimbare. Dar asta nu inseamna ca planurile nu pot suferi zilnic modificari, nu uitati ca bebe se schimba foarte mult in primele luni, la fel si necesitatile sale.

Trebuie sa va cresteti copilul ghidandu-va dupa sentimente si instincte si nu neaparat dupa ce “spune la carte”, iar in cateva zile veti invata cu siguranta exact de cate ori mananca si pentru cat timp, de asemenea si programul de somn.

Aceasta rutina este utila in special pentru proaspetii parinti, care trebuie sa invete semnalele bebelusului, daca plange de foame, de oboseala, din cauza temperaturii si tot asa mai departe.

Produse recomandate pentru tine

Citeste si alte sfaturi

Vaccinarea

Nu ignorati programul obligatoriu de vaccinare, insa trebuie nici sa exagerati si sa-l vaccinati pe bebe impotriva tuturor bolilor posibile. La externare veti primi schema cu programul de imunizare si toate informatiile necesare despre diferite tipuri de vaccinari si despre care sunt obligatorii.

 

> citeste mai mult

Schimbarea scutecului

Schimbarea primelor scutece poate fi un motiv de stres pentru parintii fara experienta. Aici veti putea gasi cateva sfaturi utile.

> citeste mai mult